logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sepat terong
Geroosterde aubergines
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kleine paarse aubergines (terong ungu)
3 limoenen (sap)
3 belimbing wuluh (zure stervrucht)
260 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
3 tomaten
5 kemirie's
8 sjalotjes
8 rawits

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de aubergines boven een houtkoolvuurtje voor 10 minuten. Ontvel de aubergines en snijd deze in plakjes. rooster vervolgens de tomaten en de kemirie, ontvel dan de tomaten en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe daarna tot een pasta. Snijd de belimbing in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de belimbing, het zout en de boemboe en laat dit nog 5 minuten sudderen. Serveer de saus over de aubergines.

Add comment

Submit

who is online

We have 80 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44398834