logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Gebakken garnalen met zout en peper - 椒盐虾

Ingrediënten Jio Yan:
1 theel hele sichuan peperkorrels
1/2 steranijs
1/2 theel sesam zaad
1/4 tsp anijs zaad
4 theel zout

Ingrediënten:
300 gr garnalen
3 eetl maizena/taopica
olie
2 sjalotjes
3 rode lomboks
3 groene lomboks
8 teentjes knoflook
4 cm jahe
1 lente-ui

Bereiding:
Verhit in pan en rooster op laag vuur de, Sichuan peper, de steranijs, de sesam zaad, de anijszaad en het zout en roer regelamtig. Als het zout donker wordt dan wrijf of maal de ingrediënten fijn.
Maak de garnalen schoon in stromend water en dep deze daarna droog. Wentel de garnalen door de maizena.
Verhit in een pan voldoende olie en voeg de garnalen toe en deze rose en krokant. Schep de garnalen uit de pan en laat een dun laagje olie achter.
Hak de sjalotjes, de lomboks, de knoflook en de jahe fijn en snijd de lente-ui fijn. Verhit de pan opnieuw en voeg de sjalotjes, de lomboks, de knoflook en de jahe toe en bak deze op middelhoog voor voor 1 minuut. Dan de garnalen toevoegen en 1 theel van de jio yan (om meer naar smaak) en meng alles goed. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 30 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44147883