Gebakken garnalen met zout en peper - 椒盐虾
Ingrediënten Jio Yan:
1 theel hele sichuan peperkorrels
1/2 steranijs
1/2 theel sesam zaad
1/4 tsp anijs zaad
4 theel zout
Ingrediënten:
300 gr garnalen
3 eetl maizena/taopica
olie
2 sjalotjes
3 rode lomboks
3 groene lomboks
8 teentjes knoflook
4 cm jahe
1 lente-ui
Bereiding:
Verhit in pan en rooster op laag vuur de, Sichuan peper, de steranijs, de sesam zaad, de anijszaad en het zout en roer regelamtig. Als het zout donker wordt dan wrijf of maal de ingrediënten fijn.
Maak de garnalen schoon in stromend water en dep deze daarna droog. Wentel de garnalen door de maizena.
Verhit in een pan voldoende olie en voeg de garnalen toe en deze rose en krokant. Schep de garnalen uit de pan en laat een dun laagje olie achter.
Hak de sjalotjes, de lomboks, de knoflook en de jahe fijn en snijd de lente-ui fijn. Verhit de pan opnieuw en voeg de sjalotjes, de lomboks, de knoflook en de jahe toe en bak deze op middelhoog voor voor 1 minuut. Dan de garnalen toevoegen en 1 theel van de jio yan (om meer naar smaak) en meng alles goed. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babika Timor - snack van cassave en kokos uit Timor
- Sambal Kecap
- Ikan dudoh
- Ayam Bakar Padang - geroosterde gekruide kip
- Yook Nup Fun See - Su-un met varkensvlees
- Ayam Bumbu Cabai Hijau - gebakken kip in een groene peper saus
- Ikan Kecap Manis - vis in zoete kecap saus
- Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
- Pindang Kuning
- Ikan Goreng Kecap
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...