logo

Recente Reacties

Gōng Bào Xiā Rén - 宫保虾仁
pittig gebakken garnalen

Ingrediënten:
325 gr garnalen
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel maizena
1/8 theel zout
1/8 theel witte peper

Ingrediënten saus:
1 1/2 eetl zwarte rijstazijn
1 theel lichte sojasaus
1/2 theel donkere sojasaus
1 theel Shaoxing rijstwijn
2 theel maizena
2 theel palmsuiker
1 eetl water

Ingrediënten
11 gedroogde lomboks
1 theel Sichuan peperkorrels
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
4 lente-ui
2 eetl olie
4 eetl pinda's, gebakken  zonder vlies

Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder de kop. Maak de garnalen schoon. Halveer de lomboks en (eventueel) ontpit deze. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de jahe julienne. Snijd de lente-ui in dunne ringen/stukjes.
Meng de garnalen met de rijstwijn, de maizena, de peper en het zout en laat dit tenminste 5 minuten marineren. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan 1 eetl olie en voeg de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Zet het dan apart. Voeg 1 eetl olie toe en bak de lomboks, de Sichuan peper, de knoflook en de jahe toe en bak het voor 2 minuten. Voeg dan de lente-ui toe en bak het voor 30 seconden. Dan de garnalen, de pinda's en de saus toevoegen en meng goed. Als de saus indikt dan serveren.

Add comment

Submit

who is online

We have 64 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 43613425