logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Adobo sa Gata
varkensvlees gestoofd in een pittige saus

Ingrediënten:
1400 gr varkensschouder
1 ui
1 bol knoflook
1 theel peperkorrels
2 laurier blaadjes
225 ml water
125 ml azijn
125 ml sojasaus
240 ml kokosmelk
3 rode lomboks
zout naar smaak
1 eetl olie

Bereiding:
Snijd het vlees in grote blokken. Snijd de ui fijn en hak de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan het vlees samen met de ui, de knoflook, de peperkorrels, de laurier, het water, de azijn en de sojasaus en breng aan de kook. Schep het schuim uit de pan. Dan ook laag vuur en afgesloten voor 30 minuten laten sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is geworden.
Giet af en bewaar 240 ml van de bouillon en vaste delen. Verhit in een pan de olie en voeg het vlees en de vast delen toe en bak het vlees rondom bruin. Dan de bouillon, de kokosmelk en de lomboks toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Vervolgens op laag vuur en afgesloten het voor 15 minuten sudderen totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt. Strooi het zout erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 128 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44157843