geroosterde kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
5 eetl citroensap
3 eetl ketjap manis
4 eetlepels olie
water
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
2 rode lomboks
3 rode rawits
4 teentjes knoflook
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng dit met de olie, het limoensap en de ketjap tot een marinade. Snijd de kip overlangs in 2 stukken en wrijf deze stukken met de marinade in en laat dit 30 minuten intrekken. Rooster de kip vervolgens boven een houtkoolvuurtje in 60 minuten gaar. Regelmatig bedruipen met de marinade. Verhit in een wok/wadjan de overgebleven marinade en meng dit met water tot een saus. Serveer deze saus bij de kip.
Ingredienten:
1 kip
5 eetl citroensap
3 eetl ketjap manis
4 eetlepels olie
water
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
2 rode lomboks
3 rode rawits
4 teentjes knoflook
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng dit met de olie, het limoensap en de ketjap tot een marinade. Snijd de kip overlangs in 2 stukken en wrijf deze stukken met de marinade in en laat dit 30 minuten intrekken. Rooster de kip vervolgens boven een houtkoolvuurtje in 60 minuten gaar. Regelmatig bedruipen met de marinade. Verhit in een wok/wadjan de overgebleven marinade en meng dit met water tot een saus. Serveer deze saus bij de kip.