logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Panggang
geroosterde kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
5 eetl citroensap
3 eetl ketjap manis
4 eetlepels olie
water

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
2 rode lomboks
3 rode rawits
4 teentjes knoflook
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng dit met de olie, het limoensap en de ketjap tot een marinade. Snijd de kip overlangs in 2 stukken en wrijf deze stukken met de marinade in en laat dit 30 minuten intrekken. Rooster de kip vervolgens boven een houtkoolvuurtje in 60 minuten gaar. Regelmatig bedruipen met de marinade. Verhit in een wok/wadjan de overgebleven marinade en meng dit met water tot een saus. Serveer deze saus bij de kip.

Add comment

Submit

who is online

We have 100 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421983