Semur Ayam Merica Hitam
smoor van kip met zwarte peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
750 ml water
2 salam blaadjes
2 cm laos
1/2 eetl zwarte peper
4 eetl kecap manis
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
3 kemiri
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de kecap en de peper toevoegen en meng goed.
Vervolgens beetje bij beetje het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's
- Lapis palaro - gekruid rundvlees
- Soto Tangkar-vleessoep
- Gai Pao Prik Taang - kip met cashewnoten
- Dodol Kacang
- Dadar Bumbu
- Krupuk Ikan Palembang - Kroepoek gemaakt van visdeeg
- Bebotok Daging Anak Sapi - gevulde kool
- Bumbu kari jawa asli
- Ayam Lembaran - Kip in gekruide santen-saus
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...