logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Semur Ayam Merica Hitam
smoor van kip met zwarte peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
750 ml water
2 salam blaadjes
2 cm laos
1/2 eetl zwarte peper
4 eetl kecap manis
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
3 kemiri
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de kecap en de peper toevoegen en meng goed.
Vervolgens beetje bij beetje het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 156 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44147973