Ayam Semur Jawa
kip in saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip
4 uien
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 eetl kecap manis
1 limoen (sap)
3 kruidnagelen
250 ml kippenbouillon (zie recept)
zout naar smaak
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in stukken. Snijd de uien de knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne ringetjes. Wrijf de kip in met het limoensap en de kecap. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip goudbruin. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes afgesloten sudderen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Buncis Daging Cincang - roerbak van haricot verts met gehakt
- Ayam Suwir Serai - gestoofde kip met citroengras
- Naam Phrik Pao - geroosterde sambal met asem
- Babi Rempah - varkensvlees in rode wijnsaus
- Empal Gepuk Ciluenyi - gekruide gebakken plakjes vlees
- Es cream jeruk kelap muda
- Babi Ketjap 5
- Udang terung medan - gebakken garnalen met aubergine
- Sambel Gorang Hati Ampela -pittige gebakken kippenlever met aardappel
- Gebakken kip met cashew noten
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...