varkensvlees met ananas
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr magere varkenslappen
1 kleine ananas
1 groene paprika
1 rode paprika
2 eetl olie
3 teentjes knoflook
4 sjalotten
1 theel sambal ulek (zie recept)
3 cm gember (jahe/djahé)
2 eetl ketjap manis
2 theel maïzena
2 eetl water
2 lente-uitjes
250 ml water
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in reepjes en de ananas in stukjes. Snijd de paprika's in reepjes evenlang als het vlees. Snijd vervolgens de sjalotten en de knoflook fijn.
Verhit in een wok wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten en de knofllook. Voeg dan het vlees toe en bak dit 5 minuten. Vervolgens de ananas en de paprika toevoegen en na 3 minuten de sambal, de ketjap en de gember. Dan het water toevoegen en nog 5 minuten laten stoven.
Meng de maïzena met het water tot een papje en voeg dit bij het vlees en roer totdat een gebonden saus is gevormd. Garneer met fijngesneden lente-uitjes.
ingrediënten:
500 gr magere varkenslappen
1 kleine ananas
1 groene paprika
1 rode paprika
2 eetl olie
3 teentjes knoflook
4 sjalotten
1 theel sambal ulek (zie recept)
3 cm gember (jahe/djahé)
2 eetl ketjap manis
2 theel maïzena
2 eetl water
2 lente-uitjes
250 ml water
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in reepjes en de ananas in stukjes. Snijd de paprika's in reepjes evenlang als het vlees. Snijd vervolgens de sjalotten en de knoflook fijn.
Verhit in een wok wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten en de knofllook. Voeg dan het vlees toe en bak dit 5 minuten. Vervolgens de ananas en de paprika toevoegen en na 3 minuten de sambal, de ketjap en de gember. Dan het water toevoegen en nog 5 minuten laten stoven.
Meng de maïzena met het water tot een papje en voeg dit bij het vlees en roer totdat een gebonden saus is gevormd. Garneer met fijngesneden lente-uitjes.