gebakken varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr varkensvlees
3 eetl taoco
5 rode lomboks
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 cm laos, gekneusd
1 theel trassi
1 theel asem
1/2 eetl gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
1/4 theel nootmuskaat
2 eetl ketjap manis
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten in plakjes, de lomboks in reepjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sajlotten, de knoflook, de lomboks, de knoflook, de asem, de trassi en de laos voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit bruin. Vervolgens de ketjap, de taoco en het zout toevoegen en laat het geheel nog 15 minuten sudderen. Roer het zout en de nootmuskaat erdoor en serveer.
ingrediënten:
250 gr varkensvlees
3 eetl taoco
5 rode lomboks
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 cm laos, gekneusd
1 theel trassi
1 theel asem
1/2 eetl gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
1/4 theel nootmuskaat
2 eetl ketjap manis
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten in plakjes, de lomboks in reepjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sajlotten, de knoflook, de lomboks, de knoflook, de asem, de trassi en de laos voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit bruin. Vervolgens de ketjap, de taoco en het zout toevoegen en laat het geheel nog 15 minuten sudderen. Roer het zout en de nootmuskaat erdoor en serveer.