Babi Assam
varkensvlees in tamarinde saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensbuik of schouder
3 eetl tauco
1 theel trassi
7 groene lomboks
2 rode lomboks
5 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
3 eetl assam (tamarinde pulp) opgelost in 275 ml water en gezeefd
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes/plakjes. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, trassi en de tauco voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de lomboks en het tamarinda water toevoegen en laat het geheel zachtjes 60 minuten sudderen. Dan de palmsuiker toevoegen en roer totdat het is opgelost. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Tim nyat nyat - Gestoofd varkensvlees in uien saus
- Sambal Muncang - sambal met kemiri noten uit Sunda
- Koa Powd Tod - Maiskoekjes
- Babi kalimantan - gestoofd en gekruid varkensvlees
- Daging Kelem - gebakken gekruid rundvlees
- Ayam Mentega - kip in boter bereid
- Terong saus Terasi - aubergine met een pittige saus van trassie
- Chu Hau Jeung Mun Dau Fu - tahu in barbecue saus
- Kailan Ayam Tomat - roerbak van kailan met kip
Recente Reacties
Cucur
1 hour agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
5 hours agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...