logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 hour ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 5 hours ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Babi Assam
varkensvlees in tamarinde saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensbuik of schouder
3 eetl tauco
1 theel trassi
7 groene lomboks
2 rode lomboks
5 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
3 eetl assam (tamarinde pulp) opgelost in 275 ml water en gezeefd
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes/plakjes. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, trassi en de tauco voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de lomboks en het tamarinda water toevoegen en laat het geheel zachtjes 60 minuten sudderen. Dan de palmsuiker toevoegen en roer totdat het is opgelost. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44149351