Babi Bali
varkensvlees op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
1 ui
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 theel ketumbar
3 cm kunyit
1 theel zout
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ketumbar en de kunyit fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukken en de lombok grof. Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de ui, de knoflook, de lombok, de ketumbar en de kunyit voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 5 mnuten. Vervolgens de santen en het zout toevoegen en het zachtjes afgesloten laten sudderen totdat het vlees gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babi ketjap
- Sambal Goreng Peria - pittig gebakken sopropo
- Ikan Masak Arsik - gevulde karper
- Guinataan Hipon - gestoofde garnalen in een kokosmelksaus
- Sateh bumbu kuning 2 - gele saté
- Sambal galak - rode sambal met tomaat
- Udang Tumis Pedas - pittig gebakken garnalen
- Sumping Nangka - gestoomde nangka cakejes
- Semur Iga Pedas - pittig stoofpotje met rundvlees
- Sambal Goreng Telur Cabai Hijau - eieren in een groene pepersaus
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...