logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Bumbu kari jawa asli

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr soepvlees
125 gr tempé
50 gr soe-oen
100 ml kokosmelk
15 lombok leteh
1 theel asem
150 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 kemirie's
1 groene lombok
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel trassi
6 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst het vlees met het water totdat dit zacht is geworden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de klein gesneden tempe, de soe-oen en de lombok toe samen met de kokosmelk en de asem. Zachtjes gaar laten stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 133 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422364