pittig rundvlees in kokosmelk
Bahan-bahan
Ingrediënten
900 gr rundvlees
1000 ml kokosmelk
3 cm verse gember (jahe/djahé)
6 cm laos (in 3 stukjes)
1 citroenschil (2,5x2,5 cm)
3 djeruk perut blaadjes (anders laurier)
2 eetl. olie
1 theel. zout
Haluskan:
boemboe
5 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel. gemalen turmeriek (kunjit)
12-20 rawits
Cara membuat:
bereiding
Snijd de sjaotten, de knoflook en de rawits fijn. Wrijf of maal vervolgens de sjalotten, de knoflook, de rawits samen met de turmeriek tot een pasta. Snijd het vlees is blokjes van 5x5cm.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de net gemaakte boemboe. Voeg het vlees toe en bak dit voor 3 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, de gember, de citroenschil, de djeruk perut blaadjes en de laos toe. Laat dit zachtjes stoven totdat het vlees gaar is en het vocht wrijwel verdwenen is. Er blijft dan een dikke saus over.
Serveer met nasi putih.
Ingrediënten
900 gr rundvlees
1000 ml kokosmelk
3 cm verse gember (jahe/djahé)
6 cm laos (in 3 stukjes)
1 citroenschil (2,5x2,5 cm)
3 djeruk perut blaadjes (anders laurier)
2 eetl. olie
1 theel. zout
Haluskan:
boemboe
5 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel. gemalen turmeriek (kunjit)
12-20 rawits
Cara membuat:
bereiding
Snijd de sjaotten, de knoflook en de rawits fijn. Wrijf of maal vervolgens de sjalotten, de knoflook, de rawits samen met de turmeriek tot een pasta. Snijd het vlees is blokjes van 5x5cm.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de net gemaakte boemboe. Voeg het vlees toe en bak dit voor 3 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, de gember, de citroenschil, de djeruk perut blaadjes en de laos toe. Laat dit zachtjes stoven totdat het vlees gaar is en het vocht wrijwel verdwenen is. Er blijft dan een dikke saus over.
Serveer met nasi putih.