logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Rendang 2
pittig rundvlees in kokosmelk
Bahan-bahan
Ingrediënten
900 gr rundvlees
1000 ml kokosmelk
3 cm verse gember (jahe/djahé)
6 cm laos (in 3 stukjes)
1 citroenschil (2,5x2,5 cm)
3 djeruk perut blaadjes (anders laurier)
2 eetl. olie
1 theel. zout

Haluskan:
boemboe

5 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 theel. gemalen turmeriek (kunjit)
12-20 rawits

Cara membuat:
bereiding
Snijd de sjaotten, de knoflook en de rawits fijn. Wrijf of maal vervolgens de sjalotten, de knoflook, de rawits samen met de turmeriek tot een pasta. Snijd het vlees is blokjes van 5x5cm.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de net gemaakte boemboe. Voeg het vlees toe en bak dit voor 3 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, de gember, de citroenschil, de djeruk perut blaadjes en de laos toe. Laat dit zachtjes stoven totdat het vlees gaar is en het vocht wrijwel verdwenen is. Er blijft dan een dikke saus over.
Serveer met nasi putih.

Add comment

Submit

who is online

We have 245 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148034