Sambal Goreng Paru Sapi Pedas
pittig gebakken gekruide long
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr runderlong
2 salam blaadjes
2 cm jahe
1000 ml water
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 salam blaadjes
1 cm laos
1 theel palmsuiker
10 peteh bonen
350 ml santen asli
1 theel zout
1/2 eetl asamwater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
1 cm kunyit
3 teentjes knoflook
1 theel trassi
5 rode lomboks
2 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de long, de salam en de jahe en kook de long gaat. Snijd de long daarna in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos en snijd de lomboks in ringen. Halveer de peteh bonen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de peteh toe en bak deze zacht. Dan de long, het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en meng goed.
Vervolgens de santen toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat alles gaar is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Goreng Istemewa
- Semur Tahu Tempe Bakar - gestoofde gebakken tahu en tempe in saus
- Wadjik ketan
- Sayur Rebung Masak Gurih - in kokosmelk gestoofde groenten
- Gulai Udang
- Tumis buncis daging giling - sperziebonen met gehakt
- Tainabu Nilalai-rundvleessoep met ribbetjes
- Ayam Goreng Mentega Spesial - in boter gebakken kip
- Sambal Goreng Prentil - Gehaktballetjes en petehbonen in kruidige kokosmelksaus
- Tahu Taoco - tahoe gerecht
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...