logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Sambal Goreng Paru Sapi Pedas
pittig gebakken gekruide long

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr runderlong
2 salam blaadjes
2 cm jahe
1000 ml water
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 salam blaadjes
1 cm laos
1 theel palmsuiker
10 peteh bonen
350 ml santen asli
1 theel zout
1/2 eetl asamwater
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
1 cm kunyit
3 teentjes knoflook
1 theel trassi
5 rode lomboks
2 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de long, de salam en de jahe en kook de long gaat. Snijd de long daarna in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos en snijd de lomboks in ringen. Halveer de peteh bonen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de peteh toe en bak deze zacht. Dan de long, het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en meng goed.
Vervolgens de santen toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat alles gaar is geworden.

Add comment

Submit

who is online

We have 228 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148017