logo

Recente Reacties

Semur Daging Pedas
pittig gestoofd rundvlees in saus

Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode rawits
300 gr zoete aardappel
200 gr wortel
2 cm jahe
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
7 kruidnagels
2 theel zout
1/2 theel peper
9 eetl kecap manis
1 theel nootmuskaat
3 theel ketumbar
1500 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de aardappel in blokjes en de wortel in repen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de aardappel goudbruin en krokant en zet apart. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe voor 6 minuten. Voeg dan de bumbu, de serai, de salam en de kruidnagel toe en bak het al roerend voor 3 minuten.
Dan het vlees toevoegen en bak totdat het van kleur verandert. Vervolgens de aardappel, het zout, de peper, de ketumbar, de kecap en de nootmuskaat toe en meng goed. 
Vervolgens beetje bij beetje het water toevoegen en kook het vlees halfgaar. Dan de wortel toevoegen en kook het geheel op laag vuur verder gaar en totdat de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 120 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 43275110