Semur Daging Pedas
pittig gestoofd rundvlees in saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode rawits
300 gr zoete aardappel
200 gr wortel
2 cm jahe
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
7 kruidnagels
2 theel zout
1/2 theel peper
9 eetl kecap manis
1 theel nootmuskaat
3 theel ketumbar
1500 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de aardappel in blokjes en de wortel in repen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de aardappel goudbruin en krokant en zet apart. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe voor 6 minuten. Voeg dan de bumbu, de serai, de salam en de kruidnagel toe en bak het al roerend voor 3 minuten.
Dan het vlees toevoegen en bak totdat het van kleur verandert. Vervolgens de aardappel, het zout, de peper, de ketumbar, de kecap en de nootmuskaat toe en meng goed.
Vervolgens beetje bij beetje het water toevoegen en kook het vlees halfgaar. Dan de wortel toevoegen en kook het geheel op laag vuur verder gaar en totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Bumbu Rujak - geroosterde in pittig gekruide kokosmelk gestoofde kip
- Miang Kham
- Tahu Goreng Kuning - kruidige gebakken tahu
- Telor besengek - ingekookte eieren
- Kare Kambing - gestoofd geitenvlees
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Semur Daging Paprika - rundvlees en paprika in een zoete soja saus
- Sambal gandaria 2
- Ansjovis bouillon 1 - eenvoudig
- Kue Bugis 2
Recente Reacties
Rendang Padang - gekruid rundvlees
1 week agoSorry als ik iemand tegen de borst stoot, maar kan dit ook met tofu of seitan. Kan echt helemaal geen ...Baro-Baro - snack met mungbonen uit Bali
3 weeks agoga uit van verse bonen, anders de gedroogde bonen een tijdje wekenBaro-Baro - snack met mungbonen uit Bali
3 weeks agoZonder de kacang te weken of te drogen?Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh
3 weeks agoI like to cook original recipes because I remember the taste of the original dish!Rendang - rendang van rundvlees
1 month agoAl jaren een favoriet hier. Als er visite komt is er altijd de vraag heb je nog Rendang gemaakt. Dit ...