visdeeg ballen in gekruide kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
225 gr visfilets makreel/forel (ikan belida/ikan gabus)
225 ml water
zout naar smaak
225 gr tapiocameel
1 groot ei
olie
bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1 serehstengel, gekneusd
1 klein kunyit blad (kurkumablad)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl. olie
3 salam blaadjes
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, ketumbar,
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
5 cm temu kunci
1 theel, trasi bakar
1 theel, suiker
Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd eerst de vis zeer fijn en meng dit vervolgens met het water en het zout. Laat het mengsel 1 uurtje staan en meng dan het tapiocameel erdoor zodat een glad deeg gevormd wordt. Klop het ei op en kneed dit door het deeg. Vorm dan grote balletjes van het deeg. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de ballen goudbruin.
Wrijf vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh, het kunyitblad, de salam voor 3 minuten. Voeg dan de dunne kokosmelk en laat dit 5 minuten koken. Dan het zout en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.
Snijd de ballen in stukjes en meng dit met de saus voor het serveren.
ingrediënten:
225 gr visfilets makreel/forel (ikan belida/ikan gabus)
225 ml water
zout naar smaak
225 gr tapiocameel
1 groot ei
olie
bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1 serehstengel, gekneusd
1 klein kunyit blad (kurkumablad)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl. olie
3 salam blaadjes
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, ketumbar,
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
5 cm temu kunci
1 theel, trasi bakar
1 theel, suiker
Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd eerst de vis zeer fijn en meng dit vervolgens met het water en het zout. Laat het mengsel 1 uurtje staan en meng dan het tapiocameel erdoor zodat een glad deeg gevormd wordt. Klop het ei op en kneed dit door het deeg. Vorm dan grote balletjes van het deeg. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de ballen goudbruin.
Wrijf vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh, het kunyitblad, de salam voor 3 minuten. Voeg dan de dunne kokosmelk en laat dit 5 minuten koken. Dan het zout en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.
Snijd de ballen in stukjes en meng dit met de saus voor het serveren.