logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Pempek celimpungan
visdeeg ballen in gekruide kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
225 gr visfilets makreel/forel (ikan belida/ikan gabus)
225 ml water
zout naar smaak
225 gr tapiocameel
1 groot ei
olie

bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1 serehstengel, gekneusd
1 klein kunyit blad (kurkumablad)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl. olie
3 salam blaadjes
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, ketumbar,
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
5 cm temu kunci
1 theel, trasi bakar
1 theel, suiker

Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd eerst de vis zeer fijn en meng dit vervolgens met het water en het zout. Laat het mengsel 1 uurtje staan en meng dan het tapiocameel erdoor zodat een glad deeg gevormd wordt. Klop het ei op en kneed dit door het deeg. Vorm dan grote balletjes van het deeg. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de ballen goudbruin.
Wrijf vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh, het kunyitblad, de salam voor 3 minuten. Voeg dan de dunne kokosmelk en laat dit 5 minuten koken. Dan het zout en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.
Snijd de ballen in stukjes en meng dit met de saus voor het serveren.

Add comment

Submit

who is online

We have 55 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44147901