Vis in pittige ketjapsaus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
350 gr kabeljauw
1 eetl asem
2 eetl ketjap manis
2 jeruk purut blaadjes
150 ml water
Haluskan:
Boemboe:
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 serehstengels
3 cm laos
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de lomboks kort boven een houtskoolvuurtje en vervolgens wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken.
Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de boemboe toe en laat dit 5 minuten zachtjes koken. Dan de vis, de asem, de ketjap en de jerut purut toevoegen en het geheel zachtjes laten koken totdat de vis gaar is en de saus gebonden is.
Ingrediënten:
350 gr kabeljauw
1 eetl asem
2 eetl ketjap manis
2 jeruk purut blaadjes
150 ml water
Haluskan:
Boemboe:
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 serehstengels
3 cm laos
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de lomboks kort boven een houtskoolvuurtje en vervolgens wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken.
Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de boemboe toe en laat dit 5 minuten zachtjes koken. Dan de vis, de asem, de ketjap en de jerut purut toevoegen en het geheel zachtjes laten koken totdat de vis gaar is en de saus gebonden is.