logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Piendang Ikan Kecap 2
Vis in pittige ketjapsaus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
350 gr kabeljauw
1 eetl asem
2 eetl ketjap manis
2 jeruk purut blaadjes
150 ml water

Haluskan:
Boemboe:
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 serehstengels
3 cm laos
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de lomboks kort boven een houtskoolvuurtje en vervolgens wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken.
Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de boemboe toe en laat dit 5 minuten zachtjes koken. Dan de vis, de asem, de ketjap en de jerut purut toevoegen en het geheel zachtjes laten koken totdat de vis gaar is en de saus gebonden is.

Add comment

Submit

who is online

We have 271 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402334