Ikan nila acar kuning
gebakken vis in een licht zurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tilapia
1/2 eetl limoensap
1/2 theel zout
2 cm jahe
100 gr wortel
100 gr komkommer
1 rode lombok
2 serehstengels
2 theel palmsuiker
500 ml water
1 theel azijn
1 lenteui
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 kemiri noot
2 cm kunyit
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe. Marineer de vis met het limoensap, het zout en de jahe voor tenminste 15 minuten. Snijd de wortel julienne, ontpit de komkommer en snijd deze in ringen. Ontpit de lombok en snijd deze in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en bruin. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de wortel, de komkommer en de lombok toe en bak dit 3 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het water toe en kook het geheel gaar. Voeg de vis, de azijn en de lentui toe en roer alles goed doorelkaar en serveer.