logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan nila acar kuning
gebakken vis in een licht zurige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tilapia
1/2 eetl limoensap
1/2 theel zout
2 cm jahe
100 gr wortel
100 gr komkommer
1 rode lombok
2 serehstengels
2 theel palmsuiker
500 ml water
1 theel azijn
1 lenteui
olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 kemiri noot
2 cm kunyit
1/2 theel peper
 
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe. Marineer de vis met het limoensap, het zout en de jahe voor tenminste 15 minuten. Snijd de wortel julienne, ontpit de komkommer en snijd deze in ringen. Ontpit de lombok en snijd deze in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en bruin. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de wortel, de komkommer en de lombok toe en bak dit 3 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het water toe en kook het geheel gaar. Voeg de vis, de azijn en de lentui toe en roer alles goed doorelkaar en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 203 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44157791