Udang Petai Balado
pittig gebakken garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr middelgrote garnalen
1/2 limoen, sap
1 theel zout
26 petai/peteh bonen
1 cm asam kandis
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
13 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen en snijd de rug in. Wrijf de garnalen in met het limoensap en het zout en laat dit 25 minuten intrekken. Halveer de petai bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de petai, de asam kandis en de palmsuiker toe en meng goed.
Vervolgens de garnalen toevoegen en bak deze verder gaar en totdat het vocht verdampt is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Wajik 2 - rijstcake met palmsuiker
- Roerbak van kouseband en gehakt
- Sambal Goreng Labu Siam - pittig gestoofde gekruide chayote
- Ayam Panggang Garhu - pittig gekruide kip
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Sai Oua - vleesballen
- Domba Bakar - geroosterde lamskoteletten
- Moegalgal
- Patin Asam Padeh - zacht gestoofde vis in kruidige saus
- Ayam Tumis Asam Manis - roerbak van gezoete kip
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...