logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Udang Petai Balado
pittig gebakken garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr middelgrote garnalen
1/2 limoen, sap
1 theel zout
26 petai/peteh bonen
1 cm asam kandis
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
13 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen en snijd de rug in. Wrijf de garnalen in met het limoensap en het zout en laat dit 25 minuten intrekken. Halveer de petai bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de petai, de asam kandis en de palmsuiker toe en meng goed.
Vervolgens de garnalen toevoegen en bak deze verder gaar en totdat het vocht verdampt is.

Add comment

Submit

who is online

We have 255 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148053