Tumis Kerang Hijau
gestoofde mosselen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kerang hijau / perna viridis, anders mosselen
4 jeruk purut blaadjes
water
4 teentjes knoflook
1/2 ui
2 cm jahe
3 cabe kering / gedroogde chili pepers
250 ml water
1/2 eetl vissaus
3 theel saus sambal (zie recept)
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 lente-ui
2 takjes koriander
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de kerang samen met de jeruk purut blaadjes gaar en zet apart. Hak de ui, de knoflook, de jahe en de cabe kering grof. Snijd de lente-ui fijn en de koriander grof.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook, de jahe en de cabe kering voor 3 minuten. Voeg dan de kerang toe en meng goed. Dan de vissaus, de saus sambal, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Giet het water erbij en kook het geheel verder gaar. Meng dan de lente-ui en de koriander erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pallumara - vis in een kruidige saus uit Sulawesi
- Sateh Ayam Bekasi - geroosterde gemarineerde kip
- Gulai Nangka Taoco - stoofpotje van jackfruit met taoco
- Babi merah 2
- Ekstrak Kopi
- Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Soto Ayam Gurih - hartige kippensoep
- Sambal Ini koro - Sambal met lente-uitjes
- Pengat ikan teri - Gekruide gedroogde visjes in bananenblad
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...