Sumping Nangka
gestoomde nangka cakejes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
180 gr rijstmeel
100 gr palmsuiker
500 ml kokosmelk
12 stukjes nangka
12 stukken banananblad
zout naar smaak
biteng (houten prikkers)
Cara membuat;
bereiding:
Meng de kokosmelk, het zout en de rijstmeel goed doorelkaar. Verhit in een wok/wadjand dit mengsel en roer het totdat het mengsel is ingedikt en laat het afkoelen. Schep 1 eetl van het mengsel op een bananenblad en leg daarop een stuk nangka. Vervolgens weer een 1 eetl van het mengsel en vouw daarna het bananenblad als een pakketjes. Zet de uiteinden vast met biteng. Stoom vervolgens de pakketjes in 25 minuten gaar en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kupat Tahu - ketupat met tahu in pindasaus
- Opor Ayam Kuning - Gele kip curry
- Oyong Bumbu Kuah Teri - komkommer en chayote in bouillon
- Pindasaus 4
- Semur Kerang Hijau - gekruide gestoofde mosselen
- Kacang panjang tumis tahu - kouseband met gebakken tahu
- Sambal boontjes
- Pempek tahu - visdeeg met tahu/tofu
- Udang Taoco Cabai Hijau - garnalen in groene peper saus
- Trancam Pedas - pittige traditionele salade
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...