logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sate Klatak
sate van lamsvlees uit Yogyakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of geitenvlees
1 bol knoflook
2 sjalotjes
1 limoen, sap
satestokjes

Bahan olesan:
250 gr boter
1 bol knoflook, geroosterd
25 gr jahe
150 ml kecap manis

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de knoflook en de sjalotjes fijn tot een pasta en meng hierdoor het limoensap. Marineer hiermee het vlees voor tenminste 1 uur. Rijg het vlees daarna aan de stokjes.
Pureer de knoflook en de jahe en meng hierdoor de kecap en de boter. Wentel de sate door het mengsel en rooster daarna de sate boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Besprenkel of kwast de sate regelmatig in tijdens het roosteren met het mengsel.
Serveer daarbij gulai kambing

Add comment

Submit

who is online

We have 76 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422109