Sate Klatak
sate van lamsvlees uit Yogyakarta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of geitenvlees
1 bol knoflook
2 sjalotjes
1 limoen, sap
satestokjes
Bahan olesan:
250 gr boter
1 bol knoflook, geroosterd
25 gr jahe
150 ml kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de knoflook en de sjalotjes fijn tot een pasta en meng hierdoor het limoensap. Marineer hiermee het vlees voor tenminste 1 uur. Rijg het vlees daarna aan de stokjes.
Pureer de knoflook en de jahe en meng hierdoor de kecap en de boter. Wentel de sate door het mengsel en rooster daarna de sate boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Besprenkel of kwast de sate regelmatig in tijdens het roosteren met het mengsel.
Serveer daarbij gulai kambing
Zoeken
Laatst gelezen
- Cendol - een verfrissende drank
- Guinataan Hipon - gestoofde garnalen in een kokosmelksaus
- Tenggiri Jaya Wijaya - makreel in gekruide saus uit Papua
- Tumis buncis daging giling - sperziebonen met gehakt
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Tumis Kerang - gebakken mosselen
- Gai Pao Prik Taang - kip met cashewnoten
- Sai Oua - vleesballen
- Sup Kambing Pedas - pittig gekruide vleessoep
- Ayam Goreng Laos - Gebakken kip met laos
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...