Sate Kambing Saus Kecap
sate van lamsvlees met kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvees/geit
100 gr runder vet
1 eet kecap manis
1 theel olie
2 eetl water
14 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
1 eetl ketumbar
1 theel zout
50 gr palmsuiker
Bahan sambal kecap:
ingediënten:
6 eetl kecap manis
4 sjalotjes
8 groene rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 2x2x1 cm. Snijd het vet in blokjes van 2x2x1cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes en de rawits in dunne plakjes.
Meng het vlees met het vet, de bumbu, de kecap en de olie. Meng dan het water erdoor en laat dit tenminste 60 minuten marineren.
Rijg het vlees en het vet afwisselen aan de sate stokjes. Rooster het vlees daaran boven een houtskoolvuurtje bruine en gaar. Besprenkel het regelmatig met de marinade.
Serveer de sate met de sambal.
Sambal:
meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Kambing Santan - in kokosmelk gestoofd kruidig lamsvlees
- ham en wintermeloen soep
- Paad Khao Pode Onn Gub Gai - jonge maïs met kip
- Kagape kambing - Lamsvlees in kruidige saus
- Sambal petis udang jawa - sambal van garnalenpasta
- Iga Kambing Masak Gulai - gestoofd lamsvlees in romige kruidige saus
- Daing Na Bangus - gebakken vis
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Gule Bagar - Gestoofde lamsbout
- Gulai Kambing Sedap Wangi - geurig stoofpotje van lamsvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...