logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Nasi Prinkit
rijst met kip
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
400 gr. rijst
1 kip
1000 ml water
4 sjalotten,fijngehakt
5 teentjes knoflook, gesnipperd
4 cm gember (jahe/djahé)
4 kruidnagels
11/2 theel.ketumbar
1 theel. kunir
1 kaneelstokje
11/2 theel. zout
1/2 theel. foeliepoeder
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Cara membuat:
bereiding:
Breng in een pan met het water de kip aan de kook en voeg daar de sjalotten, de knoflook, de gember, de kruidnagels, de ketumbar, het kaneel en het zout aan toe en dit dit 40 minuten zachtjes koken. Zeef daarna de bouillon en haal het vlees van de botjes.
Doe de rijst is de pan met de foelie en 600 ml bouillon en laat de rijst 10 zachtjes koken. Dan het vlees met 200 ml bouillon en de kokosmelk toevoegen. Zout naar smaak toevoegen en laat het geheel verder koken totdat de rijst gaar is en het vocht verdampt is.

Add comment

Submit

who is online

We have 81 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148158