Nasi Goreng Kambing Pedurenan
gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr witte rijst
250 gr lamsvlees met vet
4 cm kaneel
5 eetl ghee (minyak samin)
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 rode lomboks
1/4 theel jinten
3 kruidnagels
1/2 theel kunyit
3 kardemon
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf op maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Neem 1/3 van de bumbu. Verhit in in een pan 3 eetl ghee en fruit de 1/3 bumbu met de kaneel voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze gaar.
Verhit in een pan de ghee en fruit de overige bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het vlees en de rijst toe en meng goed. Dan de kecap, het zout en de peper toevoegen en bak het geheel verder gaar.
Serveer erbij: Acar kol timun (zie recept)
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Goreng Kecap
- Terong bumbu padang - gebakken aubergine uit Padang
- Ayam Kecap (Peranakan) - kip in kecapsaus met champignons
- Daging Rica-Rica - rundvlees in een pittige rode saus
- Ayam Marengeh - dronken stukjes kip
- Semur Daging Gulung - smoor van opgerold rundvlees
- Sambal Goreng Krecek - Sambal goreng van krecek
- Gule Itik 2 - Gestoofde eend
- Blado Kentang Gampang 3 - gebakken en gekruide zoete aardappel
- 橙味牛肉 - pittig gebakken rundvlees met sinaasappel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...