logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Nasi Goreng Kambing Pedurenan
gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr witte rijst
250 gr lamsvlees met vet
4 cm kaneel
5 eetl ghee (minyak samin)
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper

Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 rode lomboks
1/4 theel jinten
3 kruidnagels
1/2 theel kunyit
3 kardemon

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf op maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Neem 1/3 van de bumbu. Verhit in in een pan 3 eetl ghee en fruit de 1/3 bumbu met de kaneel voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze gaar.
Verhit in een pan de ghee en fruit de overige bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het vlees en de rijst toe en meng goed. Dan de kecap, het zout en de peper toevoegen en bak het geheel verder gaar.

Serveer erbij: Acar kol timun (zie recept)

Add comment

Submit

who is online

We have 234 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402313