Pacri belimbing
Stervruchten in suikersiroop
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 stervruchten (belimbing)
zout naar smaak
550 ml water
160 gr suiker
1 kaneelstokje
2 stukjes foelie
1 kardemompeul
geschaafd ijs
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de stervruchten in plakjes van 1 cm dik. Wrijf deze daarna in met wat zout. Verhit in een pan het water en los daarin de suiker op. Voeg dan de kaneel, de foelie en de kardemom toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Dan de stervruchten toevoegen en nog 5 minuten doorkoken. Verolgens goed laten afkoelen en serveren met het ijs.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Ayam Pedas Sederhana - eenvoudige pittige smoor van kip
- Ayam Bakar Lumajang - geroosterde pittige kip
- Kaeng Pet Yaang - eend in een pittige curry
- Sate banjar - pittige kipsate
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Kol Isi Berkuah - gevulde koolrolletjes
- Aunuve Habre - gestoomde tonijn in taro blad uit Papua NG
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Carang mas - Gefrituurde zoete aardappel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...