Daging Kambing Rica-rica
lamsvlees in zoete pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lams- of geitenvlees
1 theel (palm)suiker
200 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
9 sjalotjes
4 cm jahe
1 tomaat
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en voeg de suiker toe en roer totdat de suiker karameliseerd. Dan de bumbu toevoegen en bak al roerend voor 5 minuten. Dan het vlees toevoegen en bak totdat van kleur verandert.
Voeg wat water toe en bak totdat het vleesvocht vrijkomt. Dan het overige water toevoegen en bak het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Orak Arik Buncis Telor - roerbak van boontjes met ei
- Base Saté - basis satésaus
- Sinigang na Baka - soep met ribbetjes
- Gule Itik
- Gochujang Saewu Gui - sate van pittige garnalen
- Ayam Kuning - gele geurige kip
- Halabos na Hipon - knoflookboter garnalen
- Bluder Sageru - zoete cake met palmwijn
- Sambal daun bawang
- Kalio Hati 2 - lever in kokosmelksaus
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...