Sayur kembang tahu segar
groentesoep met bloemkool en tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1750 ml kippenbouillon (zie recept)
3 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengels
1 bloemkool
2 wortelen
1 tahu
100 gr sperziebonen
10 bakso ikan (zie recept)
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
3 takjes koriander/ketumbar
1/2 theel limoensap
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
2 rode gedroogde lomboks
2 eetl ebi
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de boontjes in stukjes en de bloemkool in roosjes, de wortelen in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tahu in blokjes en de bakso in stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg de bouillon, de jeruk purut en de sereh toe en kook dit voor 3 minuten. Dan de bloemkool en de wortelen toevoegen en kook deze halfgaar. Dan de tahu en de bakso toevoegen, vervolgens de peper, het zout en de palmsuiker en kook alles gaar. Schep de koriander en het limoensap erdoor en serveer.