logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayur kembang tahu segar
groentesoep met bloemkool en tahu

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1750 ml kippenbouillon (zie recept)
3 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengels
1 bloemkool
2 wortelen
1 tahu
100 gr sperziebonen
10 bakso ikan (zie recept)
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
3 takjes koriander/ketumbar
1/2 theel limoensap
 
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
2 rode gedroogde lomboks
2 eetl ebi
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de boontjes in stukjes en de bloemkool in roosjes, de wortelen in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tahu in blokjes en de bakso in stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg de bouillon, de jeruk purut en de sereh toe en kook dit voor 3 minuten. Dan de bloemkool en de wortelen toevoegen en kook deze halfgaar. Dan de tahu en de bakso toevoegen, vervolgens de peper, het zout en de palmsuiker en kook alles gaar. Schep de koriander en het limoensap erdoor en serveer.
 
 

Add comment

Submit

who is online

We have 362 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158021