logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Gulai Nangka Taoco
stoofpotje van jackfruit met taoco

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr nangka/jackfruit
125 gr rundvlees
5 kacang panjang / kouseband
100 gr melinjo blad
1000 ml kokosmelk
6 rode rawits
1 kunyit blad
1 sereh stengel
3 jeruk purut blaadjes
8 eetl taoco
1 asam kandis
1 eetl zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten
2 cm kunyit
5 rode lomboks
6 sjalotjes
1 cm laos
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
 
Cara membuat:
bereding:
Snijd de jackfruit in stukjes en het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kouseband en de rawits in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kunyit, de sereh, de jeruk purut, de taoco en de asam kandis voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze rondom bruin. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Voeg de jackfruit, de kouseband, de melinjo, de rawits, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel zachtjes gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 277 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148053