Gulai Nangka Taoco
stoofpotje van jackfruit met taoco
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr nangka/jackfruit
125 gr rundvlees
5 kacang panjang / kouseband
100 gr melinjo blad
1000 ml kokosmelk
6 rode rawits
1 kunyit blad
1 sereh stengel
3 jeruk purut blaadjes
8 eetl taoco
1 asam kandis
1 eetl zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten
2 cm kunyit
5 rode lomboks
6 sjalotjes
1 cm laos
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
Cara membuat:
bereding:
Snijd de jackfruit in stukjes en het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kouseband en de rawits in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kunyit, de sereh, de jeruk purut, de taoco en de asam kandis voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze rondom bruin. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Voeg de jackfruit, de kouseband, de melinjo, de rawits, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel zachtjes gaar.