vis in gele kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 moten makreel
1/2 theel suiker
2 theel zout
4 jeruk purutblaadjes
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
2 teentje knoflook
2 lomboks
4 kemiries
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm kencur
1 theell trassi bakar
1 theel asem
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de asem, het zout en de suiker toe en bak dit nog 1 minuut door. Dan de kokosmelk en de jerut purutblaadjes toevoegen en dit aan de kook brengen. Dan de moten vis voorzichtig toevoegen en dit 10 minuten zachtjes stoven. Schep de vis uit de pan op een schaal en kook de saus wat in. Giet daarna de saus over de vis en serveer.
ingrediënten:
4 moten makreel
1/2 theel suiker
2 theel zout
4 jeruk purutblaadjes
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
2 teentje knoflook
2 lomboks
4 kemiries
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm kencur
1 theell trassi bakar
1 theel asem
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de asem, het zout en de suiker toe en bak dit nog 1 minuut door. Dan de kokosmelk en de jerut purutblaadjes toevoegen en dit aan de kook brengen. Dan de moten vis voorzichtig toevoegen en dit 10 minuten zachtjes stoven. Schep de vis uit de pan op een schaal en kook de saus wat in. Giet daarna de saus over de vis en serveer.