logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Mangut ikan
vis in gele kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 moten makreel
1/2 theel suiker
2 theel zout
4 jeruk purutblaadjes
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
2 teentje knoflook
2 lomboks
4 kemiries
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm kencur
1 theell trassi bakar
1 theel asem

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de asem, het zout en de suiker toe en bak dit nog 1 minuut door. Dan de kokosmelk en de jerut purutblaadjes toevoegen en dit aan de kook brengen. Dan de moten vis voorzichtig toevoegen en dit 10 minuten zachtjes stoven. Schep de vis uit de pan op een schaal en kook de saus wat in. Giet daarna de saus over de vis en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 123 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148171