Telur Balado Hijau
eieren in groene pepersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
2 groene tomaten
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 groene lomboks
4 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de eieren gaar. Laat de eieren afkoelen en pel deze. Verhit in een pan de olie en bak de eieren rondom bruin en zet apart.
Snijd de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de serai, de jeruk purut en de salam toe en meng goed en bak voor 2 minuten.
Dan de eieren, de tomaten, de peper en de palmsuiker toevoegen en bak totdat de tomaten zacht zijn geworden. Voeg dan 250 ml water toe en meng goed en bak totdat het vocht vrijwel is verdampt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kai Pad Ped - kip in een kruidige pinda-kokosmelksaus
- babi smoor - Varkensvlees met gemengde groente
- Wawi Tu'in - Gekruid varkensvlees
- Daging Setan - gekruid gestoofd rundvlees
- Ikan Cuka 3
- Lawar Daun Belimbing - warme salade van belimbingblad en kip
- Bebek Menyatnyat - eend gestoofd in kerrie-kokosmelk
- Balado Petai Hati Ampela - pittig gekruide kippenlevers met petai
- Jangan Kelong - Sate van makreel met een frisse saus
- Squid Pad Ki Mao - pittige inktvis ringetjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...