logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Telur Balado Hijau
eieren in groene pepersaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
2 groene tomaten
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 groene lomboks
4 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de eieren gaar. Laat de eieren afkoelen en pel deze. Verhit in een pan de olie en bak de eieren rondom bruin en zet apart.
Snijd de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de serai, de jeruk purut en de salam toe en meng goed en bak voor 2 minuten.
Dan de eieren, de tomaten, de peper en de palmsuiker toevoegen en bak totdat de tomaten zacht zijn geworden. Voeg dan 250 ml water toe en meng goed en bak totdat het vocht vrijwel is verdampt.

Add comment

Submit

who is online

We have 97 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402219