Oi Naengguk 오이냉국
koude komkommer soep
Ingrediënten:
200 gr mini komkommer/augurk
15 gr miyeok (gedroogd zeewier) + water
1 rode rawit
1 teentje knoflook
2 eetl guk ganjang (sojasaus voor soep)
3 eetl appelazijn
1 theel rode peper vlokken
1 theel palmsuiker
2 theel sesamzaad
1/2 theel zout
900 ml water
Bereiding:
Week eerst het zeewier voor 15 minuten in water en speol daarna af. Verhit in een pan water en bancheer de zeewier voor 25 seconden. Spoel daarna af met koud water en kneed het vocht eruit. Snijd het daarna in stukken.
Snijd de komkommer/augurk julienne. Hak de knoflook en de rawit fijn.
Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar en voeg dan het water toe. Laat het daarna goed koud worden en serveer het met ijsblokjes.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lombok Keju - lomboks met kaas
- Udang Tumis Pedas - pittig gebakken garnalen
- Telor belado - eieren in pittige tomatensaus
- Tipat cantok - groenten met lontong in een pindasaus
- Suan La Tang - 酸辣汤 - hete en zurige soep
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
- Belut Lado Mudo - gebakken paling in een groene saus
- Ayam Lembaran - Kip in gekruide santen-saus
- Cumi Hitam Cabai Hijau - inktvis in een zwarte groene peper saus
- Sambal Goreng Daging - gehaktballetjes in een pittige romige saus met petai en erwten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...