Kluey Cheuam
bananen met kokossaus
Ingrediënten:
6 bananen
400 ml water
350 gr gerapste palmsuiker
125 ml santen asli (dikke kokosmelk)
zout naar smaak
Bereiding:
Verhit in een pan het water met de palmsuiker en laat dit 5 minuten koken. Verhit in een andere pan de santen met het zout en laats dit zachtjes dik worden. Snijd de bananen in de lengte doormidden en voeg dit aan het suikerwater toe en laat dit nog 5 minuten zachtjes koken. Schep de bananen uit de pan en laat deze uitlekken. Giet de kokossaus over de bananen en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur ikan pedah - sajoer gezouten vis
- Tipat cantok - groenten met lontong in een pindasaus
- Mi Rebus Aceh (Aceh) - gele mie met groenten en vlees
- Pindang Telor Kecap - Eieren in zoetzure ketjapsaus
- Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
- Udang bandung
- Kang Khiew Wan Gai - groene kip curry (2pp)
- Yam ma muang - salade van groene mango's
- Mu Pad Khiew Wan Hor Pai - pasteitjes met varkensvlees
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...