logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kai Pad Ped
kip in een kruidige pinda-kokosmelksaus
Ingrediënten:
1 kleine kip (800 gr)
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel zwarte peper
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel garam masala
1/4 theel ketumbar
1/4 theel jinten
1/4 theel kunyit
1/4 theel mespunt gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
50 gr pinda's
2 eetl limoensap
kippenbouillon (zie recept)

Garnering:
korianderblaadjes

Bereiding:
Snijd de kip doormidden en snijd de knoflook zeer fijn en de lomboks in schuine repen. Meng de knoflook met het zout en de peper en wrijf hiermee de kip in. Laat het vervolgens tenminste 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de pinda's tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de kip eraan toe. Vul het aan met kippenbouillon tot de kip net onder staat en laat het geheel 45 minuten sudderen. Schep de kip vervolgens uit de wok/wadjan. Voeg aan de saus de kruiden, de lomboks en de pinda's toe en roer dit totdat de saus gebonden is. dan de limoensap erdoor roeren en de suas over de kip gieten. Garneer met grof geknipte korianderblaadjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 88 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402193