Kai Pad Ped
kip in kruidige saus
Ingediënten:
1 braadkuiken (800 gr)
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel zwarte peper
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel garam masala
1/4 theel ketumbar
1/ theel jinten
1 cm kunyit (kurkuma)
1 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
50 gr pinda's
2 eetl limoensap
kippenbouillon (zie recept)
garnering:
verse koriander
Bereiding:
Snijd de kip doormidden. Snijd de knoflook fijn en meng dit met het zout en de peper en smeer hiermee de kip in. Wrijf of maal de pinda's, de kunyit, de gember en de lomboks fijn tot een pasta. Leg de kip in een wok/wadjan en giet de kokosmelk toe. Voeg vervolgens zoveel bouillon toe dat de kip niet droog ligt en kook het geheel voor 45 minuten. Verwijder de kip en voeg aan de bouillon de boemboe en de garam masala toe en roer dit tot een gebonden saus. Dan de kip weer terug doen en het limoensap er door heen roeren. Serveer de kip bestrooit met gehakte koriander blaadjes
Zoeken
Laatst gelezen
- Sateh babi 4
- Ikan Kembung Pesmol - gebakken makreel in een pittige saus
- Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding
- Xī Lán Huā Chǎo Niú Ròu - 西兰花炒牛肉) - roerbak van rundvlees met broccoli
- Kai Ni Hin - thaise eieren
- Ayam Kecap - kip in kruidige kecapsaus
- Menudo - stoofschotel van varken, lever en aardappel
- Sateh Ayam Bekasi - geroosterde gemarineerde kip
- Gule Remis - Gestoofde venusschelpen
- Lula Jakarta
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...