Gay Tom Nam Bla
gebakken gekookte gemarineerde kip
Ingrediënten:
1 kip
800 ml water
5 jeruk purut blaadjes
2 eetl zout
5 eetl vissaus
10 gr laos blaadjes
10 gr koriander/ketumbar wortel
5 teentjes knoflook
Bereiding:
Maak de kip schoon en stop de jeruk purut blaadjes binnen in de kip. Wrijf of maal de knoflook, de korinader wortel en de laos blaadjes fijn tot een pulp. Meng dit met het zout en de vissaus. Marineer hiermee de kip voor tenminste 2 uur.
Verhit in een pan het water en voeg de kip en de marinade toe en kook totdat het vocht is gehalveerd. Schep dan de kip uit de pan en laat uitlekken.
Verhit een oven op 180gr en leg de kip in een ovenschaal. Bak de kip totdat het vel knapperig is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sateh babi 4
- Ikan Kembung Pesmol - gebakken makreel in een pittige saus
- Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding
- Xī Lán Huā Chǎo Niú Ròu - 西兰花炒牛肉) - roerbak van rundvlees met broccoli
- Kai Ni Hin - thaise eieren
- Ayam Kecap - kip in kruidige kecapsaus
- Menudo - stoofschotel van varken, lever en aardappel
- Sateh Ayam Bekasi - geroosterde gemarineerde kip
- Gule Remis - Gestoofde venusschelpen
- Lula Jakarta
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...