logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Tom Kha Gai
kippensoep met kokosmelk
Ingrediënten:
500 ml kippenbouillon
5 kaffir lime blaadjes
3 serehstengels, gekneusd
5 cm laos, geraspt
4 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl limoensap
100 gr kip filet
125 ml dunne kokosmelk (santen asli)
8 rode rawits, gekneusd

Garnering:
koriander blaadjes

Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de kaffir lime blaadjes fijn. Verhit in een pan de kippenbouillon en voeg daaraan toe de sereh, de laos, de vissaus, het limoensap en de kaffir lime blaadjes. Vervolgens de kip, de rawits en de kokosmelk toevoegen en laat dit zachtjes 2 minuten koken totdat de kip gaar is. Garneer het met de korianderblaadjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148158