kippensoep met kokosmelk
Ingrediënten:
500 ml kippenbouillon
5 kaffir lime blaadjes
3 serehstengels, gekneusd
5 cm laos, geraspt
4 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl limoensap
100 gr kip filet
125 ml dunne kokosmelk (santen asli)
8 rode rawits, gekneusd
Garnering:
koriander blaadjes
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de kaffir lime blaadjes fijn. Verhit in een pan de kippenbouillon en voeg daaraan toe de sereh, de laos, de vissaus, het limoensap en de kaffir lime blaadjes. Vervolgens de kip, de rawits en de kokosmelk toevoegen en laat dit zachtjes 2 minuten koken totdat de kip gaar is. Garneer het met de korianderblaadjes.
500 ml kippenbouillon
5 kaffir lime blaadjes
3 serehstengels, gekneusd
5 cm laos, geraspt
4 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl limoensap
100 gr kip filet
125 ml dunne kokosmelk (santen asli)
8 rode rawits, gekneusd
Garnering:
koriander blaadjes
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de kaffir lime blaadjes fijn. Verhit in een pan de kippenbouillon en voeg daaraan toe de sereh, de laos, de vissaus, het limoensap en de kaffir lime blaadjes. Vervolgens de kip, de rawits en de kokosmelk toevoegen en laat dit zachtjes 2 minuten koken totdat de kip gaar is. Garneer het met de korianderblaadjes.