logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sateh Ayam Bekasi
geroosterde gemarineerde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipfilet
6 eetl kecap manis
2 theel limoensap
sate stokjes
 
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
1 rode lombok
3 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1 theel jinten
1/4 theel nootmuskaat
1/2 theel zwarte peper
1/2 theel zout 
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng hierdoor de kecap en het limoensap tot een marinade. Snijd het vlees in blokjes en meng het door de marinade en laat dit tenminste 4 uur rusten. Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze langzaam boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar. Regelmatig besprenkelen met de marinade.

Add comment

Submit

who is online

We have 89 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422154