Ayam Goreng Asem Garem
gebakken gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
2 serehstengels, gekneusd
2 jerut purut blaadjes
3 salam blaadjes
olie
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
3 theel trassi bakar
2 theel ketumbar
1 theel jinten
5 cm kunyit (kurkuma)
3 eetl asem
200 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng hierdoor de sereh, de jerut purut, de salam en de kip en laat dit tenminste 12 uur intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de stukken kip krokant en gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Balado Terong - aubergine met een groene chili saus
- Otak-otak udang - Garnalen met kokos in bananenblad
- Sayur lobak
- Babi Panggang - geroosterd plakjes vlees met in zoet-zure saus
- Kari Ayam Jamur - Mie met kerrie kip
- Telur Selimut Daging - met ei gevulde gehaktballetjes
- Rendang - rendang van rundvlees
- Nam Jim Jaew - pittige saus (Esarn)
- Es Krim Adpokat - advocado-koffie ijs
- Kimchi Kongnamul Guk - tauge soep met kimchi
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...