logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Ayam Mercon
zeer pittige kip (vuurwerk)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels (witte deel)
2 cm laos
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
250 ml kippenbouillon (zie recept)
olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 rode lomboks
11 rode rawits
1 theel ebi
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 20 stukjes. Marineer de kip met het limoensap, het zout en de peper voor 15 minuten. Verhit in een pan de olie en bak de kip bruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu met de salam, de jeruk purut, de sereh en de laos voor 4 minuten. Voeg de kip toe en meng. Dan de palmsuiker en de bouillon toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en de saus is ingedikt.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 104 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148171