Ayam Mercon
zeer pittige kip (vuurwerk)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels (witte deel)
2 cm laos
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
250 ml kippenbouillon (zie recept)
olie
Haluskan:
bumbu:
9 rode lomboks
11 rode rawits
1 theel ebi
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 20 stukjes. Marineer de kip met het limoensap, het zout en de peper voor 15 minuten. Verhit in een pan de olie en bak de kip bruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu met de salam, de jeruk purut, de sereh en de laos voor 4 minuten. Voeg de kip toe en meng. Dan de palmsuiker en de bouillon toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en de saus is ingedikt.