logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sate Ayam Bumbu Kemiri
gekruide kipsate

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
3 eetl kecap manis
3 eetl olie
1 eetl kecap asin
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
8 teentjes knoflook
8 kemiri noten, geroosterd
3 cm lengkus/laos
1 eetl ketumbar, geroosterd
1 eetl palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat dit 45 minuten marineren.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin en gaar. Besprenkel regelmatig tijdens het roosteren met de marinade.

Add comment

Submit

who is online

We have 70 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44428380