Sate Ayam Bumbu Kemiri
gekruide kipsate
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
3 eetl kecap manis
3 eetl olie
1 eetl kecap asin
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
8 teentjes knoflook
8 kemiri noten, geroosterd
3 cm lengkus/laos
1 eetl ketumbar, geroosterd
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat dit 45 minuten marineren.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje langzaam bruin en gaar. Besprenkel regelmatig tijdens het roosteren met de marinade.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam bakar bumbu petis goreng - gegrilde gekruide kip
- Tahu gimbal - tahu met garnalen
- Tahu Bakso
- Sengeral (Aceh Tengah) - gekruid gestoofd vlees
- Tahoe Pong - tahoe met eieren en ketjapsaus
- Tom Yum Gong - pittig-zure soep met garnalen
- Ayam Setan - duivelse kip
- Kering Udang Pedas - pittige gebakken garnaaltjes
- Lalab van komkommer
- Telor asin - zoute eieren
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...