Gulai Telur Ikan
curry van viskuit
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr viskuit
2 eetl limoensap
5 eetl olie
1 serehstengel
5 kerrieblad
1/2 pandan blad
500 ml santen asli
2 groene lomboks
2 rode lomboks
1/2 theel zout
Haluskan:
boemboe:
7 gedroogde rawits
2 theel ketumbar
1/2 theel anijszaad
1/2 theel jinten
1 eetl geraspte kokos
2 cm gedroogde belimbing wuluh
4 cm jahe
3 theel knoflook
6 sjalotten
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Rooster het anijszaad droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Halveer de lomboks Wrijf de kuit in met het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten staan. Meng het daarna met de boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kuit totdat het harder wordt. Voeg dan het pandanblad, de kerrie blaadjes en de sereh toe en bak dit 1 minuut. Dan de santen en de lomboks toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat het gaar is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Limau - geroosterde kip met citroen
- Kue Lumpur - cakejes
- Combro - gevulde cassave snacks
- Kerapu Rica-Rica - gegrilde rode tandbaars in rode saus uit Manado
- Sayur keluak ayam - zwarte kip uit Jepara
- Otak-Otak Goreng - gebakken viskoekjes
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Sate Lilit Sampi - balinese sate van rundergehakt
- Base Saté - basis satésaus
- Bebek Kremes - gebakken gekruide eend
Recente Reacties
Rendang Padang - gekruid rundvlees
1 week agoSorry als ik iemand tegen de borst stoot, maar kan dit ook met tofu of seitan. Kan echt helemaal geen ...Baro-Baro - snack met mungbonen uit Bali
3 weeks agoga uit van verse bonen, anders de gedroogde bonen een tijdje wekenBaro-Baro - snack met mungbonen uit Bali
3 weeks agoZonder de kacang te weken of te drogen?Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh
3 weeks agoI like to cook original recipes because I remember the taste of the original dish!Rendang - rendang van rundvlees
1 month agoAl jaren een favoriet hier. Als er visite komt is er altijd de vraag heb je nog Rendang gemaakt. Dit ...