rundvlees met paprika en ui
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
3 uien
2 teentjes knoflook
2 rode paprika
1 theel trassi
zout naar smaak
1 rode lombok
4 eetl olie
1/4 theel nootmuskaat
1 eetl rijstwijn
2 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl ketjap manis
1 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
2 theel maizena
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de knoflook en de lombok fijn, de uien in ringen en de paprika's in reepjes en rasp de gember. Meng het vlees met de lombok, de nootmuskaat, de gula jawa, de rijstwijn, de maizena, de gember en het zout en laat dit 30 minuten marineren.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de uien met de trassi en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de parika toe en bak dit nog 3 minuten door. Schep het vervolgens uit de wok/wadjan. Bak vervolgens het vlees rondom bruin en voeg dan de ketjap en het ui/paprika mengsel toe en laat het geheel nog 3 minuten zachtjes doorsudderen onder voortdurend roeren.
ingrediënten:
500 gr rundvlees
3 uien
2 teentjes knoflook
2 rode paprika
1 theel trassi
zout naar smaak
1 rode lombok
4 eetl olie
1/4 theel nootmuskaat
1 eetl rijstwijn
2 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl ketjap manis
1 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
2 theel maizena
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de knoflook en de lombok fijn, de uien in ringen en de paprika's in reepjes en rasp de gember. Meng het vlees met de lombok, de nootmuskaat, de gula jawa, de rijstwijn, de maizena, de gember en het zout en laat dit 30 minuten marineren.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de uien met de trassi en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de parika toe en bak dit nog 3 minuten door. Schep het vervolgens uit de wok/wadjan. Bak vervolgens het vlees rondom bruin en voeg dan de ketjap en het ui/paprika mengsel toe en laat het geheel nog 3 minuten zachtjes doorsudderen onder voortdurend roeren.