logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sapi Goreng Bawang
rundvlees met paprika en ui
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
3 uien
2 teentjes knoflook
2 rode paprika
1 theel trassi
zout naar smaak
1 rode lombok
4 eetl olie
1/4 theel nootmuskaat
1 eetl rijstwijn
2 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl ketjap manis
1 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
2 theel maizena

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de knoflook en de lombok fijn, de uien in ringen en de paprika's in reepjes en rasp de gember. Meng het vlees met de lombok, de nootmuskaat, de gula jawa, de rijstwijn, de maizena, de gember en het zout en laat dit 30 minuten marineren.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de uien met de trassi en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de parika toe en bak dit nog 3 minuten door. Schep het vervolgens uit de wok/wadjan. Bak vervolgens het vlees rondom bruin en voeg dan de ketjap en het ui/paprika mengsel toe en laat het geheel nog 3 minuten zachtjes doorsudderen onder voortdurend roeren.

Add comment

Submit

who is online

We have 47 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422135