Lapis palaro
gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
400 gr ossenhaas
700 ml water
2 theel maïzena, opgelost in 1 eetlepel water
olie om te frituren
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 cm jahe
5 cm kencur
3 kruidnagels
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel jinten
1/2 theel ketumbar
1 1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg het vlees en de bumbu toe en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en laat het vocht indikken tot 250ml en meng het met de maizena tot een saus.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin. Giet de saus over het vlees en serveer.