Terik Daging
rundvlees in een gekruide kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (mager, zoals entrecote/mager stooflap)
250 ml dikke kokosmelk (kental)
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
4 cm lengkuas/laos
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
13 teentjes knoflook
6 kemiri noten
3 sjalotjes
1 eetl ketumbar
1 theel jinten
1 theel peper
2 cm kunyit
6 cm jahe
1 eetl zout
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken en plet deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de kokosmelk toe en kook op laag vuur totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Tempoyak - Sambal van durian
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Bacem Ayam - gekruide gebakken kip
- Sala badar - viskoekjes
- Ayam Pelalah
- Babi masak asam - Gekruid varkensvlees met tamarinde
- Ayam Setan - duivelse kip
- Sambal Ikan Kering
- Yeon-Geun Bokkeum - roerbak van lotus wortel met paprika en champignons
- Mindeulle Muchim 민들레 무침 - salade van jonge paardenbloem
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...