logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Terik Daging
rundvlees in een gekruide kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (mager, zoals entrecote/mager stooflap)
250 ml dikke kokosmelk (kental)
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
4 cm lengkuas/laos
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
13 teentjes knoflook
6 kemiri noten
3 sjalotjes
1 eetl ketumbar
1 theel jinten
1 theel peper
2 cm kunyit
6 cm jahe
1 eetl zout

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken en plet deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de kokosmelk toe en kook op laag vuur totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 83 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422298