Semur Panji
gestoofd gekruid plakjes rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees
1 serai/sereh/citroengras
3 cm jahe
3 cm lengkuas/laos
1 theel zout
6 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
2 groene lomboks
1 theel azijn
3 eetl olie
200 ml water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
Bahan-bahan:
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de jahe, de laos en het zout voor 5 minuten.
Voeg dan het vlees toe en meng goed. Vervolgens de kecap, de palmsuiker, de lomboks en de azijn toevoegen en meng goed. Kook het verder gaar. Eventueel wat bouillon toevoegen
Zoeken
Laatst gelezen
- Aunu Senebre - droog gebakken ansjovis met kokos uit Papua NG
- Tumis tauge en tahu - Roerbak van taugé en tahu
- Kare Ikan
- Binakol na Manok - kippensoep met papaya en spinazie
- Laksa cibinong - Kippensoep met petehbonen
- Nasi Goreng Seafood Jawa Timur - gebakken rijst met zeevruchten uit Oost-Java
- Tjolo-Tjolo - gebakken vis in een pittige ketjapsaus
- Sayur Gudek 3 - sajoer met nangka
- Ayam Kecap - kip in kruidige kecapsaus
- Rangginang - Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...