logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Semur Panji
gestoofd gekruid plakjes rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees
1 serai/sereh/citroengras
3 cm jahe
3 cm lengkuas/laos
1 theel zout
6 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
2 groene lomboks
1 theel azijn
3 eetl olie
200 ml water

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten

Bahan-bahan:
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de jahe, de laos en het zout voor 5 minuten.
Voeg dan het vlees toe en meng goed. Vervolgens de kecap, de palmsuiker, de lomboks en de azijn toevoegen en meng goed. Kook het verder gaar. Eventueel wat bouillon toevoegen

Add comment

Submit

who is online

We have 116 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422028