Ngohiong Goreng
gebakken gevulde tahu rolletjes
Bahan-bahan;
ingrediënten:
225 gr garnalen
225 gr kipgehakt
3 eetl tapioca bloem
1/2 theel vijfkruiden poeder
1 1/2 palmsuiker
1/2 theel zout
1 theel peper
1 eetl oestersaus
3 teentjes knoflook
1 ui
3 lente-ui
100 gr bamboescheuten
tahu kulit / yuba / tofuvel
olie
Cara membuat:
bereiding:
Hak de garnalen fijn, hak de ui en de knoflook fijn. Snijd de lente-ui fijn. snijd de bamvboescheuten julienne.
Meng de garnalen, het gehakt, de bloem, de palmsuiker, de peper, de oestersaus en het vijfkruiden poeder goed door elkaar. Meng dan de ui, de knoflook, de lente-ui en de bamboescheuten erdoor.
Verdeel het mengsel in porties en rol dit stevig op in een tahuvel. Wikkel het dan in aluminium of plastic folie en stoom het voor 15 minuten. Verwijder dan de folie.
Verhit in een pan de olie en bak de rolletjes daarna bruin. Snijd het in stukjes en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Mihoen goreng
- Be Siap Base Kalas 2 - balinese gekruide kip
- Udang masak bawang putih - gebakken pittige knoflook garnalen
- Acar Taugé - atjar van tauge
- Daging Goreng Mentega Cabai Hijau - gebakken rundvlees met groene pepers
- Ayam Penyet Wangi Kemangi - geurig gebakken pittige kip
- Ayam Bakar Klaten - geroosterde kip op Javaanse wijze
- Bluder Sageru - zoete cake met palmwijn
- Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten
- Pindang Daging - gestoofd rundvlees uit midden Java (Kudus)
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...