logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 hour ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 5 hours ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Palu mara
vis (bonito)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bonito (1500 gr)
10 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 rawits
7 serehstengels, gekneusd
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl zout
3 eetl limoensap
1 eetl asem
water

Cara membuat:
Bereiding:
Maak als eerste de vis goed schoon. Snijd de sjalotten, de lomboks, de rawits en de knoflook fijn en de gember in plakjes. Wrijf of maal de kunyit met de limoensap en de helft van het zout tot een papje. Wrijf hiermee de vis in en laat dit 2,5 uur marineren.
Neem een pan en leg op de bodem de serehstengsels, dan de vis en voeg dan de overige ingrediënten toe. Voeg zoveel water toe dat de vis net onder staat. Laat de vis in 45 minuten zachtjes gaar worden. Serveer alleen de vis.

Add comment

Submit

who is online

We have 103 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44149383