vis (bonito)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bonito (1500 gr)
10 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 rawits
7 serehstengels, gekneusd
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl zout
3 eetl limoensap
1 eetl asem
water
ingrediënten:
1 bonito (1500 gr)
10 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 rawits
7 serehstengels, gekneusd
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl zout
3 eetl limoensap
1 eetl asem
water
Cara membuat:
Bereiding:
Maak als eerste de vis goed schoon. Snijd de sjalotten, de lomboks, de rawits en de knoflook fijn en de gember in plakjes. Wrijf of maal de kunyit met de limoensap en de helft van het zout tot een papje. Wrijf hiermee de vis in en laat dit 2,5 uur marineren.
Neem een pan en leg op de bodem de serehstengsels, dan de vis en voeg dan de overige ingrediënten toe. Voeg zoveel water toe dat de vis net onder staat. Laat de vis in 45 minuten zachtjes gaar worden. Serveer alleen de vis.
Maak als eerste de vis goed schoon. Snijd de sjalotten, de lomboks, de rawits en de knoflook fijn en de gember in plakjes. Wrijf of maal de kunyit met de limoensap en de helft van het zout tot een papje. Wrijf hiermee de vis in en laat dit 2,5 uur marineren.
Neem een pan en leg op de bodem de serehstengsels, dan de vis en voeg dan de overige ingrediënten toe. Voeg zoveel water toe dat de vis net onder staat. Laat de vis in 45 minuten zachtjes gaar worden. Serveer alleen de vis.