Tenggiri Jaya Wijaya
makreel in gekruide saus uit Papua
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr makreel
350 ml dikke kokosmelk (kental)
25 gr kemangi
2 eetl asamwater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
7 sjaltojes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en kerf de vis aan beide zijden in. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng al roerend aan de kook. Dan de vis en het asamwater toevoegen en stoof de vis langzaam gaar. Meng dan de kemangi erdoor en nog even laten sudderen. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bubur Manado (tinutuan) - Rijstepap met groenten
- Rempejek udang - rijstemeelkoekjes van garnalen
- Jukut Jepang - Chayote in een kruidige kokossaus
- Dadar Bumbu
- Bacem Ayam - gefrituurde kip
- Buhun injn - zwarte rijst pudding
- Tumisan Sayur - groenten met tahu
- Onde-onde
- Hati Ayam Pedas Krispi - krokant gebakken pittige kippenlevers
- Kacang panjang tumis tahu - kouseband met gebakken tahu
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...