logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Tenggiri Jaya Wijaya
makreel in gekruide saus uit Papua

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr makreel
350 ml dikke kokosmelk (kental)
25 gr kemangi
2 eetl asamwater
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
7 sjaltojes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en kerf de vis aan beide zijden in. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng al roerend aan de kook. Dan de vis en het asamwater toevoegen en stoof de vis langzaam gaar. Meng dan de kemangi erdoor en nog even laten sudderen. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 56 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422109