Cah Udang Jamur
garnalen met champignons in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
250 gr champignons
1/2 theel limoen, sap
1/2 theel zout
6 teentjes knoflook
1 sjalot / 1/2 ui
3 cm jahe
1 eetl vissaus
5 eetl kecap manis
1 eetl oestersaus
1/4 theel zout
100 ml water
1 theel maizena
olie
Cara membuat:
bereiding;
Pel de garnalen. Halveer de champignons. Hak de sjalot en de knoflook fijn. Wrijf de garnalen in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten rusten.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Voeg dan de champignons, de kecap, de vissaus, de oestersaus en het zout toe en meng goed.
Dan het water en de maizena toevoegen en roer totdat de saus indikt en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Oi Naengguk 오이냉국 - koude komkommer soep
- Bobor Bayam Labu Kuning - gestoofde spinazie met pompoen
- Nasi Tim Daging Cincang - gestoomde rijst met gehakt
- Cumi Hitam Cabai Hijau - inktvis in een zwarte groene peper saus
- Yook Nup Fun See - Su-un met varkensvlees
- Rawon - zwarte rundvleessoep
- Oseng Mercon Ati Ampela - pittige kip
- Bubur Ayam - Rijstepap met kip
- Pempek celimpungan - visdeeg ballen in gekruide kokosmelksaus
- Es timun jeruk nipis - verfrissende komkommer drank met citroen
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...